Obilježavanje Dječjeg tjedna u starijoj mješovitoj skupini „Zvjezdice“

Međunarodni dan djeteta obilježava se  7. listopada. Kako je najvažniji i omiljeni posao svakog djeteta – igra, zvjezdice su sa svojom odgojiteljicom napravili vlastite, personalizirane igračke. Bila im je potrebna drvena žlica, vuna, flomasteri, kalupi za muffine i kolaž papir, i malo mašte, naravno.

Dječaci kao dječaci, od drvenih žlica napravili su svoje omiljene nogometaše u dresovima, dok su djevojčice napravile lutkice sa dugim kosama u različitim bojama i širokim suknjama. I ono najvažnije, na opću radost – svoje su lutke mogli ponijeti kući!

Nakon uspješno završenih lutaka, bilo je vrijeme baciti se na pravi posao! Uređivanje stare drvene stolice!

Kako je stolica stara, provela je duže vrijeme zaboravljena u  garaži. Trebalo ju je prvo dobro očistiti i oprati od prašine i paučine, ali naše vrijedne ruke su to obavile bez ikakvih problema. Nakon što smo stolicu oprali, bilo ju je potrebno i osušiti, kako drvo ne bi upilo višak vode.

Dječaci su  potom onaj „teži“ dio posla uzeli u svoje ruke i obrusili cijelu stolicu brusnim papirom. Brušenjem su skinuli staru boju s nje i pripremili je za farbanje.

Nakon toga su djevojčice zasukale rukave i uzele kistove u ruke, te su stolicu obojale u bijelu akrilnu boju.

Idući dan, kada smo se uvjerili da je stolica suha, svi smo zajedno uzeli kistove i šarene akrilne boje, pustili mašti na volju, te smo uredili stolicu i napravili od nje pravo umjetničko djelo na koje smo uistinu ponosi, jer posao nije bio ni malo lak, ali ništa što Zvjezdice ne mogu izvesti! Stolica je sada izložena u hodniku našeg vrtića i mogu je vidjeti svi naši posjetitelji!

Što bi bio Dječji tjedan bez finih peciva, koje smo sami napravili? Kako se tijekom cijelog listopada obilježavaju Dani kruha i Dani zahvalnosti za plodove zemlje, odlučili smo pokazati i naše pekarsko umijeće.

Odgojiteljica nam je zamijesila tijesto, koje se najprije moralo dići kako bi mogli raditi s njim. Da se ne uprljamo, stavili smo pregače, uzeli oklagije i krenuli u izradu peciva. Svašta smo radili, baš kao pravi pekari. Kiflice, pogačice, perece, pletenice…

Znamo da svakom dobrom pecivu treba tanki premaz jajetom kako bi ono dobilo zlatnu boju, malo soli i malo sezama, ali ponajviše ljubavi.

Dok smo čekali da se naša peciva ispeku, vrijeme smo iskoristili za čišćenje naše sobe i pranje oklagija. Djevojčice su uz pomoć naše Tete Mirte oprali i osušili svo suđe koje smo uprljali, a dječaci su pokupili ostatke brašna sa stola, obrisali ih i pomeli sobu.

Na kraju smo se okrijepili s našim finim, toplim pecivima i bili ponosni na ono što smo napravili!

Da ne mislite da smo cijeli Dječji tjedan proveli radeći, u petak smo se i dobro zabavili.

Petak je naš najdraži dan u tjednu, jer nosi ime Veseli petak! Veselim petkom nosimo svoje igračke od kuće i igramo se više nego drugih dana. Ovaj veseli petak, osim igračaka, ponijeli smo i pidžame, dekice i jastuke – jer smo imali pidžama party. U vrtiću!!!

Djeca su od jutra s uzbuđenjem i ogromnom radošću čekala trenutak kada će im odgojiteljice reći da se mogu presvući u pidžame i da party počinje.

Obzirom da je to prvi pidžama party u našoj skupini, imali smo modnu reviju da svi vide naše slatke pidžame. Naš žiri, teta Nives i ravnateljica Monika, teško su donijele odluku i dodijelile diplome za Miss i Mistera pidžame! Nakon toga smo se umotali u dekice i pogledali crtić Petar Pan. Za kraj ovog veselog i uzbudljivog dana, počastili smo se pizzom i sokovima, te puni doživljaja pošli našim domovima da ispričamo našim najmilijima sve uzbudljive i zanimljive stvari koje smo tijekom tjedna radili!

Tiffany Paliž, odgojiteljica

 

 

Skip to content